seprator

Angelfall ~Susan EE

seprator
04mei 2014
blog_shape

IMG_8200Titel: Angelfall, Penryn & het einde der dagen

Auteur: Susan EE

ISB-nummer: 978-90-218-0935-9

Bladzijdes: 271

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig- en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels.

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels teryg krijgen?

Ik was meteen verliefd op het boek toen ik hem zag staan tussen de andere  boeken in readshop. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van dit soort boeken houd. Er komt zowel actie als romantiek(al komt het weinig voor in Angelfall). En daarbij vind ik het geweldig om eens iets anders over engelen te lezen waar ze eigenlijk niet de goede zijn.

Nadat ik het boek heb gelezen kan ik eigenlijk niet wachten tot de 2e deel in het Nederlands uitkomt. Ik heb zoveel vragen die gewoon weg moeten worden beantwoord! Er zijn nog zoveel dingen die gewoon weg niet duidelijk zijn….

-Penryn is zo ene personage die ik eigenlijk wel heb verwacht in zo een soort boek. Een meisje die best terug kan slaan. Eigenlijk begrijp ik dat wel in haar situatie. Haar moeder is krankzinnig en nog wel paranoïde. En haar zusje kan niet lopen.       Het is logisch dat ze zich verantwoordelijk voelde.  Penryn staat goed in haar schoenen en doet er ook alles aan om haar zusje weer terug te krijgen, zelfs al moet ze met Raffe samen werken.

-Raffe…Een aparte engel die niet super slecht is. Maar soms wel stront vervelend kan zijn. Maar hij heeft een duidelijke doel en dat is zijn vleugels terug krijgen. Eigenlijk zou ik wel willen dat Susan EE misschien in de volgende boek een paar hoofdstukken met hem als hoofdpersoon kan schrijven. Zodat ik snap wat er nou door zijn hoofd gaat… Maar aan de andere kant wil ik dat weer niet want zo blijft Raffe een mysterieuze engel.

-Penryns moeder… Is ook al zo een personage waar ik vraag tekens bij zet, ze blijkt gestoord te zijn maar ook nog is paranoïde, niet de beste combi als je het mij vraagt. Het was ook misschien haar schuld dat Paige niet meer kan lopen. En toch moet er diep van binnen een lieve moeder schuilen die zich zorgen maakt om haar kinderen denk ik.

-Paige is de jongere zusje van Penryn die niet meer kan lopen sinds het ongeluk waar haar moeder bij was. Niemand weet precies hoe haar rug was gebroken. Hoewel je Paige eigenlijk alleen in het begin en aan het einde tegen komt, draait wel zo een klein beetje de hele boek om dat Penryn haar zusje wil redden die ontvoerd is. Ook bij haar heb ik veel vragen die niet beantwoord zijn zoals: “Hoezo kan Paige op het einde wel lopen?” “Wat hebben de schoften met haar gedaan toen ze haar gevangen hielden?”

De minpunt van het boek is wel: dat soms moeilijke woorden er in voorkomen of bepaalde namen van iets waar verder niks over wordt gezegd dus ik gewoon soms moest stoppen met lezen en opzoeken wat het is om een beeld te krijgen.

Ik denk dat dit zo een beetje wel is. Ik kan natuurlijk door blijven kletsen over Angelfall maar ik wil ook niet te veel verraden over het boek, zodat jullie ook nog kunnen genieten tijdens het lezen ervan. En terwijl jullie Angelfall lezen, wacht ik tot World End uitkomt in het Nederlands.

Aantal Sterren: gold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6w

Leave a Comment

shape
JustAna