seprator

Bitten van Kelley Armstrong

seprator
10januari 2016
blog_shape

Titel:  Bitten

Auteur: Kelley Armstrong

ISBN: 9781841499185

Aantal bladzijdes: 448

Bedrag: 10,99

‘I’ve been fighting it all night. I’m going to lose…Nature wins out. It always does.’

Elena Michaels didn’t know that her lover Clay was a werewolf until he bit her, changing her life for ever. Betrayed and furious, she cannot accept her transformation, and wants nothing to do with her Pack – a charismatic group of fellow werewolves who say they want to help.

But when a series of brutal murders threatens the Pack, Elena is forced to make an impossible choice. Abandon the only people who truly understand her new nature, or help them to save the lover who ruined her life, and who still wants her back at any cost.

Als je nu denkt dat dit gaat over een meisje dat net veranderd is in een weerwolf  dan heb je het fout! Ik kreeg zelf namelijk het gevoel dat dit zou gaan over een jonge weerwolf die struggelt met het accepteren van haar natuur, maar nee, het gaat al over een volwassen vrouw die al minstens 10 jaar een weerwolf is. Dit stelde mij best wel teleur toen ik begon met lezen, maar ik zei streng tegen mezelf: ‘Ana je gaat het verder lezen.’

Nu moet ik zeggen dat ik al wel een geschiedenis heb met de boeken van Kelley Armstrong. Haar trilogie van “The darkest power”  was één van de eerste trilogieën die ik heel vaak heb herlezen, ik denk dat ik de eerste boek (bezwering) 3 keer heb gelezen en de laatste 2 (ontwaken en afrekenen) een  stuk of 5 keer. Dus ik kan wel zeggen dat het misschien wel een van mijn lievelings reeksen is. Dus ik ging Bitten ook wel lezen met goede verwachtingen.

Wat kan ik zeggen over de uiterlijk? Ik heb bitten en stolen van iemand overgenomen en ze waren toen in een goede staat wat mijn hartje goed deed. Als ik nu naar het boek kijk zie je zeker gebruikssporen, wat niet onlogisch is want ik heb hem overal meegesleept. Ik denk dat het een heruitgaven is? (Is dat een woord?) is in 2013 want “The dark rising” staat bij haar lijstje met boeken die ze heeft geschreven. De cover zelf is in blauwe tinten met wat rode letters. De blauwe achtergrond geeft een ‘koel’ gevoel.

Over het verhaal zelf heb ik nogal een twijfelende mening. Aan de ene kant als ik nu naar het verhaal kijk is het zeker een leuk verhaal, maar het is zeker 16+, okee neej 18+ beter gezegd. Er komenElena Michaels and Clayton Danvers my favorite storyline by Kelley Armstrong: veel ‘goed’ maak scènes voor, om het zo maar te zeggen.  Kelley Armstrong weet wel hoe ze haar lezers nieuwsgierig kan maken en kan laten afvragen: ‘Stel je voor dat al die magische creaturen echt bestaan en ze gewoon een normale leven leiden?’ Het is dan ook wel dé reden waarom ik haar boeken geweldig vind.

Je zult lezen over hoe Elena struggels heeft met zichzelf en de keuzes die ze moet maken. De pack die haar altijd heeft opgevangen en geholpen heeft nu problemen die niet zomaar kunnen worden opgelost. Ook accepteert ze zichzelf nog niet helemaal en zal ze daar ook uiteindelijk een keus moet maken. “Het is een verhaal die je eerst in het diepe water gooit en daarna pas uitlegt hoe je moet zwemmen.” Tijdens het lezen zullen veel vragen omhoog komen die langzaam worden beantwoord door bijvoorbeeld flash backs.

Als een echte weerwolf/wolf fanaat genoot ik echt van de momenten wanneer Kelley Armstrong de wolven gedrag omhoog liet komen of juist uitlegde hoe een roedel verschilde met de mut (lone wolf).  En zoals gewoonlijk ben ik gewoon weer helemaal voor badass van de roedel.

Wat ik wel had bij dit boek was dat op een gegeven moment niet verder wou lezen, niet omdat ik het verhaal stom vond, maar ik wou geen vrede sluiten met hoe het verder ging, ik was bang voor de stuk die er aan kwam en wou daarom ook gewoon absoluut niet doorlezen! Maar na een weekje of twee ontkenning pakte ik het boek erbij en las het in een weekend uit, heb zeker tot een uur of 3 ’s ochtends gelezen, dus ja het verhaal is zeker pakkend.

Ik denk dat ik dit boek 3/5 sterren geef. Het is zeker een verhaal die waard is om gelezen te worden, maar door de idee dat het een iets ander verhaal zou worden, stelde het mij wat teleur.  En het is ook nog is zo dat ik mezelf niet zo snel weer pak en het herlees, misschien over een paar jaar weer.

gold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6w

Misschien ga ik wel de tv serie kijken, ik bedoel ik moet toch wachten tot maart voor Game of thrones en Once upon a time..

blog_shape
comma_first
Insert Text HERE..

Leave a Comment

shape
JustAna