seprator

In de ban van de wolf van Christine Charliers

  • Home
  • Books
  • In de ban van de wolf van Christine Charliers
seprator
13januari 2016
blog_shape

994708_757785794355743_1295574988036202106_nTitel:  In de ban van de wolf

Auteur:  Christine Charliers

ISBN: 9789044824056

Aantal bladzijdes: 298

Bedrag: 19,95

De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde… Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat r gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig- maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar… Wat willen ze in hemelsnaam?

“Het is net een wolf; het besluipt je en heeft je in zijn greep nog voordat je doorhebt dat er gevaar schuilt.”

Toen ik te horen kreeg  van Tea time books dat ik dit boek gewonnen had zat ik te springen op de bank. Ook mijn vrienden mochten de hele week aanhoren hoe graag ik het boek in mijn handen wou krijgen en er in beginnen(ik denk dat ze toen maar al te graag mijn mond wouden vast tapen, zo irritant was ik..nee okee niet zó irritant.)

De cover: Grijs/blauw/wit getinte voorkant die erg aantrekkelijk en mysterieus uitziet. Persoonlijk vind ik de O van wolf een beetje op de maan lijken, waarom? Ik heb echt geen idee, misschien door de lichtval die op de achtergrond zich afspeelt. En de bontkraag van het meisje, echt het ziet er geweldig uit, het liefst zou ik in het mijn handen willen nemen en er mee gaan slapen, zo zacht 12494991_757785811022408_3321122174090855205_nziet het er uit. Wat ik ook zo leuk vind is dat er een geheim verstopt is in de bontkraag. Het is moeilijk te vinden, maar als je het eenmaal het gevonden zul je het meteen zien, of je bent net zoals ik en zal eerst de enorme eekhoorn zien die om haar nek zit en daarna pas wat er verstopt is.  Wat ik een beetje vind tegen vallen is dat op haar gezicht vlekjes zitten, aan de ene kant snap ik wel waarom de cover ontwerpen het heeft gedaan maar aan de andere kant heb ik steeds het gevoel dat ze huidproblemen heeft. Het brengt wel de bontkraag naar voren en houdt haar gezicht iets achter. Nu ik er wat beter naar kijk kan het ook zo zijn dat har gezicht een beetje ‘maan-achtige’ aftekeningen heeft, tenminste daar doet het mij aan denken..

 

Het verhaal: Eerlijk is eerlijk, maar ik moest even omschakelen van het Engels naar het Nederlands, de eerste paar hoofdstukken ergerde ik mij ook wel aan de eerste persoon-tegenwoordige tijd, maar dat kan ook wel komen omdat ik op forums in derde persoon verleden tijd schrijf…

Het verhaal zelf is heel interessant, ik weet nou niet precies wat er de laatste 3 dagen is gebeurd maar het was niet zo dat ik dacht: ‘lezen,lezen,lezen…whaaa ik moet het uit hebben’ *rent hysterisch rondjes*. Nee het was eerder zo iets van: “hé een boek..misschien lees ik wel even een paar hoofdstukken als beloning.” *kijkt op de klok, “hoe bedoel je het is alweer 00:00?!” Ook heb ik het gewon nutteloos mee naar school meegesleept, want ja wie weet vind ik wel een moment om te lezen of ‘Maar ik kan mijn boek niet thuis laten liggen! Het zal zich eenzaam gaan voelen!’ Dat is overigens één van mijn meest gebruikte redenen om een boek ergens mee naar toe te slepen.

De personages zijn op zich wel erg herkenbaar, je hebt overbezorgde ouders die maar vinden dat je voor alles dankbaar moet zijn. Nogal zelf verzekerde meiden trutten die denken dat ze de koninginnen zijn van school en een puber die vind dat haar ouders enverzorger over bezorgt is en dat maar weinig mis kan gaan.

Wat wel zo is, is dat het einde naar mijn gevoel onvolledig is. Ik probeer momenteel een manier te verzinnen om het uit te leggen zonder het te spoileren, en dat is moeilijk. Laten we er bij houden dat ik persoonlijk niet echt met de keuze eens ben van de personage. Dat is mijn persoonlijke reden, dus trek je vooral niks van mij aan. In een woord, het is een meeslepende verhaal dat zeker je tijd waard is. Ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat (dat komt ook deels door dat ik hoop dat de personage zich toch bedenkt)

Ik geef dit boek een 5/5 sterren omdat het toch wel best een rustig boek is die je maar al te graag uit wil hebben maar geen haast bij hebt of tenminste je denkt dat je geen haast bij hebt, maar van binnen wil je dolgraag weten hoe het verder gaat.

gold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6wgold_star_sticker_icon_by_angelishi-d6q2z6w

blog_shape
comma_first
Insert Text HERE..

Leave a Comment

shape
JustAna