seprator

Cats the musical

seprator
29januari 2016
blog_shape

Yay, mijn blog doet het weer! Het blijkt dus dat hij te veel bezocht was, geen idee hoe het komt maar ik kan er weer bij! Vandaag wou ik praten over een geweldige musical!

Al sinds dat ik klein was en tv keek heb ik parody’s gezien  van de musical die cats heet. En laatst kwam ik het toevallig tegen. Ik weet eerlijk gezegd niet meer zo goed hoe, waarschijnlijk kwam ik via via er op terecht op youtube.

CATS musical - I don't really understand why I like this musical so much(after all the show is about singing cats), but I do."Memory" always moves me to tears.:

Toen ik de eerste nummer van hun hoorde was ik verkocht. Ik ging meteen uitzoeken of iemand het toevallig had gefilmd (dat heb je namelijk ook met ‘a very Potter musical’) en kwam er achter dat er een film van was gemaakt in 1998 die je wel op youtube kon kijken, in stukjes maar nog steeds.. Ik kon hem kijken!

En ik ben toch verliefd er op, ik heb nu de film twee keer gezien en ik zou het nog twee keer kunnen kijken. Het is zo mooi, het is een heerlijke musical die erg interessant is. Geen liefdes verhaal! Nee het gaat over een nacht waar eens in het jaar jellicle cats bij elkaar komen, ook wel de  Jellicle Ball genoemt. De musical speelt zich af dus in de nacht, het begint als het ‘begint te schemeren’. Er worden katten voorgesteld door middel van liedjes.

Elke karakter is erg interessant uitgewerkt en ik heb natuurlijk een paar lievelingetjes. Mijn nummer één is ook wel Munkustrap, het is de verteller van het verhaal. En hij is ook een beschermer van de groep, hij staat onder de leider en licht de jongere katten in wat een jellicle ball inhoudt, hij is de verteller van de musical.

Munkustrap - Cats the Musical - On Tour:

Daarna heb ik op nummer twee Mungojerrie & Rumpelteazer staan. Het zijn als het ware dieven die hun neuzen steken in plekken waar ze niet horen. Ze zijn acrobaten en ook clowns. Het zijn identieke katten waardoor de mensen niet weten wie wat heeft uitgepookt, hun lied is ook erg vrolijk!

Als laatst heb ik Mister Mistoffelees, waar ik echt vooral dol ben op het lied, het is mooi en ook wel rustig vergeleken met die van Mungojerrie en Rumpelteazer en ik weet nu al een groot deel van het tekst wat voor mij echt zelden is! Het is een talentvolle kat die zich zo nu en dan als een kitten gedraagt.

 

Dit is nou een musical die ik dolgraag in het echt wil zien, want nouja, het is zo mooi en de acteurs doen hun werk zo goed! En eerlijk gezegd wil ik ook eigenlijk één van die katten cosplayen, of twee… Ik zit erg te twijfelen tussen Munkustrap of Rumpelteazer. Munkustrap is echt mijn favoriet, hij is zorgzaam en beschermt katten die voor hem belangrijk zijn en zo ben ik ook, maar Rumpelteazer is zo een vrolijk karakter en ze is zo actief wat echt tegenovergestelde van mij is. Dat is denk ik vooral de reden dat haar karakter mij zo trekt.

blog_shape
comma_first
Insert Text HERE..

Leave a Comment

shape
JustAna