seprator

Creating your character part 3

 • Home
 • RPG
 • Creating your character part 3
seprator
17november 2015
blog_shape

Het duurde even maar ik ben er weer! Ben de laatste dagen niet al te lekker waardoor ik ook niet veel schrijf, en daarnaast ben ik bezig met een nieuwe serie en RPG forums vragen ook wat aandacht. Maar goed, had laatst gevraagd wat hij vond over dit hele “creating your character” gedeelte en hij deelde mee dat hij het eigenlijk heel handig vond voor zelf een verhaal te schrijven of voor een fanfic. Dus het is bij erg veel dingen toe te passen. Ik heb zelf een lijstje waar ik de zo een beetje de belangrijkste dingen meteen invul, dus als iemand het ooit wilt, (geen idee waarom iemand het zou willen.) je kunt altijd mailen en er naar vragen.

Vandaag gaan we ons verdiepen in de uiterlijk van je karakter, wat ik ga behandelen is niet pernament! je kunt altijd dingen aanpassen en of veranderen als later in het uitwerken van het verleden van je personage je toch denkt: hé misschien is dat wel een reden waarom hij/zij een litteken heeft. Nogmaals ik gebruik als uitgangspunt het forum: Rigor-mortis .

Goed laten we wat dingen weer naar boven halen, mijn personage heette Inej en zag er zo uit in haar menselijke vorm:

Bleutée, Benjamin Giletti on ArtStation at http://www.artstation.com/artwork/bleutee:

Stap 4: Bekijk het plaatje. 

Je hebt niks voor niks dit plaatje gekozen, dus er zaten zeker voorkeuren in. Kijk naar het plaatje en vraag jezelf af, als ik dit personage, in mijn geval Inej, tegenkwam in het echte leven wat zou ik al eerst gedacht hebben? 

Zelf zie ik een jong vrouw rond de 20, ik heb gekozen voor 19 omdat ik 19 gewoon een wat mooier getal vind. Haar huid is licht getint, het kan erfelijk zijn of het komt door dat ze veel buiten is en dus bruin gekleurd is door de zon. Van af ver af lijkt het als of ze een vriendelijk gezicht heeft (misschien een idee voor haar karakter? Hou dit soort gedachtes in je achterhoofd!) Maar als je van dicht bij kijkt lijkt ze eerder sluw en bedachtzaam als of ze over de meeste dingen goed nadenkt voordat ze iets doet of zegt. Ook heeft Inej donker bruin haar en draagt ze een soort van sjaalachtig iets om haar hoofd (iets met geloof of een accessoire? )

Nadat ik het plaatje heb bekeken ga ik dus naar mijn lijstje en vul de eerste paar dingen in die er in staan:

 • Kleur haar: Donker bruin
 • Haar lengte: Tot haar schouders, iets er over heen. (de stukje dat je ziet van de lengte lijkt kort en omdat ze een wolf is, is héél lang haar onhandig in het vechten etc) 
 • Kleur ogen: Licht bruin, honing gekleurd? Het is niet duidelijk te zien maar wel iets in de bruinachtig. Bij mijn lijst heb ik officieel ingevuld dat het niet duidelijk is, van af ver lijkt het op bruin maar als je dichtbij kijkt lijkt het eerder bruin/grijs en ook nog is mat.

Stap 5: gebruik je fantasie. 

Een beetje een stomme titel want je gebruikt al de hele tijd je fantasie maar goed. Nu moet je je karakter voor je zien, hoe hoog wil je hem of haar hebben? is diegene dik/dun/gespierd of juist een lompe spriet? Ik zou zeggen: stel je voor dat je tegen over elkaar zit en met elkaar ‘praat.’

 • Lengte: 1m76, meestal doe ik of een super kleine personage of juist eentje rond de 1m70 +/-. Het is aan jou hoe je je personage ziet. Lengte kan invloed hebben op diegene’s verleden of karakter! Denk bijvoorbeeld aan: gepest op school omdat je personage langer of juist kleiner was dan alle andere.
 • Gewicht: Rond de 70 kg.  Dit is niet echt nodig maar soms kan het ook invloed hebben op je personage, misschien wil je schrijven met een persoon dat aan anorexia lijdt of juist iemand die dikkig is?
 • Lichaam bouw: Tenger maar toch sterk. Het is aan jou hoe precies je op dit ingaat, je kunt stukken beschrijven, het ligt vaak aan mijn stemming. Inej is niet dik, ze traint elke dag waardoor dat uitgesloten kan worden maar dankzij die trainingen is ze behoorlijk sterk al zul je dat niet altijd zeggen als je naar haar kijkt.
 • Kleren: Inej heeft het niet zo op rokken of jurken, ze draagt iets wat comfortabel zit, het liefst een broek, en een warm hoodie die haar hoofd kan bedekken (waarom ze dit doet is mij nog steeds niet duidelijk.) Kleren zijn ook een groot belang, wil je personage onopvallend blijven waardoor hij/zij alleen zwart draagt? Of is wil het juist opvallen en heeft de meest gekke combinaties aan?
 • Littekens: Ze wil het mij niet vertellen, dus ik weet nog niet of ze littekens heeft. Dit kan een onderdeel zijn van je geschiedenis stuk!
 • Sieraden: Geen sieraden, geen ringen of kettingen, niks en waarschijnlijk zal ze ook nooit echt iets dragen behalve een trouwring. Wel heeft ze in haar menselijke vorm altijd 2 messen bij zich, voor het geval dat! Het kan zijn dat je persoon ooit verloofd was en haar/zijn partner gestorven is en ze daarom altijd een ring draagt, of juist een ander reden. Wees creatief in dit geval. Zoals ik Inej voor mij zie is ze een vechter en zal ze niet zomaar iets dragen waar aan ze kan blijven hangen etc.

Als je een shape shifter speelt, hoef je dierlijke vorm niet zo uitgebreid te doen, het is aan jou. Je kunt het kort hebben over de uiterlijk en over hoe het vacht aanvoelt etc.

Mijn ogen beginnen dicht te vallen wat betekend dat het hoogtijd is om af te sluiten! Ik hoop dat jullie hier wat aan hadden. :3

 Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie die stellen! Hier is mijn mail: justana.blog@gmail.com

blog_shape
comma_first
Insert Text HERE..

Leave a Comment

shape
JustAna