seprator

Mijn rare schrijfwereld

seprator
06oktober 2015
blog_shape

De zon begon onder te gaan en mijn laarzen kwamen geluidloos op de grond. Het was benauwd wat inhield dat storm in opkomst was, perfecte weer. Haar helder blauwe ogen bekeken de omgeving, alles leek rustig. Het was al een paar weken warm hier in Fayae, dus de storm betekende ook dat er wezens uit het meer zouden komen. Wezens die haar goed van pas konden komen. De jonge dame pakte haar cape en deed het iets beter om haar schouders voor dat ze de capuchon goed trok over haar hoofd zodat haar gezicht nauwelijks te zien was. Chaira haalde diep adem toen ze bij het meer aankwam. Het zag er allemaal zo rustig uit, nu nog. Ze stak haar hand uit en een sliert van witte licht krulde zich om haar hand. Boven aan de hemel begonnen zich wat donkere duistere wolken te vormen en op haar mond verscheen een scheef glimlachje. Chaira ging voor het water staan en liet nog een sliert om haar andere hand heen verschijnen. Ergens in de verte hoorde de jonge dame gedonder, maar de Cappaill uisce zouden pas uit het water springen wanneer het echt hard zou gaan regenen, want betekende dat Chaira geduldig moest zijn en op het land wachten tot er één uitsprong zodat ze die kon vangen.”

Bron: Mijn personage + die van iemand anders

Welkom in deze rare RPG forum wereldje. Een wereld vol mysteriouze plekken en verschillende wezens die bedacht zijn door de mensen. Eigenlijk is dit een leuke manier om met veel mensen te schrijven. Ik zit al zelf 4 jaar lang in deze wereld (of beter gezegd werelden) en wil jullie er kennis mee laten maken.

Ik heb er zelf mee kennis gemaakt toen ik er een jaar of twaalf was. Die dag zocht ik naar de vervolg van warrior cats of wanneer de volgende zou uitkomen toen ik op een rpg forum uitkwam. Nieuwe deuren gingen voor mij open, ik was altijd wel een rare in dat geval, schrijven vond ik geweldig en ik had genoeg fantasie voor mijn hele klas en toen ik er achterkwam dat ik zelf een kat kon bedenken en van uit diens oogpunt kon schrijven was ik in de hemel beland. Natuurlijk ging het niet allemaal even soepeltjes maar ik kwam er wel…

Ana we zijn niet benieuwd naar je saaie levensverhaal, vertel nou maar wat een RPG forum inhoudt.”

Okee best, stelletje ongeduldige mensen.” ._.

Jullie vragen je vast af wat een rpg forum nou is, de gamers die het lezen zullen meteen aan een game denken, en eigenlijk is het ook wel een game alleen nu speel je met woorden en je fantasie. Als eerste moet je een forum vinden die je roept. Op zo een forum heb je vaak een vaste wereld en een verhaallijn. (Er komen voorbeelden van forums die bestaan) Nadat je alles doorhebt gelezen en denkt: ‘hé, daar heb ik wel inspiratie voor en het is een leuke wereld waar ik wel in zou willen wonen.’ Als je dat denkt is het tijd om je te registreren met een personage die je in gedachten hebt. (Ik ga nog een stukje over schrijven over hoe je een personage bedenkt)   Wanneer je dat hebt gedaan, kun je beginnen aan je nieuwe leven.

Ik moet eerlijk toegeven, eigenlijk zijn we een stelletje rare mensen die een saaie leven hebben en daarom een personage creëren die veel leuker en interessanter is. Maar we zijn leuk raar! Toch?

Om te beginnen kies je een omgeving die beschreven is op de forum, daar maak je een topic aan en begint te schrijven. Je schrijft van uit de oogpunt van jou personage. Als je klaar bent met een stukje plaats je het als het en wacht tot iemand met zijn personage op jou reageert. Ik weet het, het klinkt allemaal vaag, maar die andere persoon schrijft van uit zijn personage oogpunt over hoe hij bijvoorbeeld jou personage tegenkomt.  En daarna zul jij weer reageren met jou personage over hoe je die andere personage zag aankomen. Okee mag ik nu een award over de beste uitleg ooit?!!! Het is moeilijk om uit te leggen maar heel makkelijk als je nou eenmaal bezig bent.

Ik denk dat dit wel zo een beetje kort samen gevat is, er komen veel meer stukjes over rpg forums, ik zal meer dingen duidelijk maken over hoe en wat. 🙂 Ik hoop dat jullie al een beetje geïnteresseerd zijn.

blog_shape
comma_first
Insert Text HERE..

Leave a Comment

shape
JustAna