seprator

Starshine Academy RPG recensie

  • Home
  • RPG
  • Starshine Academy RPG recensie
seprator
02januari 2017
blog_shape

Allereerst wens ik iedereen een gelukkige 2017 toe en maak het zelf, ja je leest het goed wacht niet af maar maak zelf je jaar geweldig! Ik heb veel voornemens, of er wat van komt is een ander ding maar we zullen zien! Ik kijk uit naar 2017.

 

Starshine Academy is een rpg forum dat al best wel wat jaren heeft meegemaakt. Het was allemaal in 2009 begonnen en het is nu nog steeds een actief forum wat een bijzonder iets is in de rpg wereld.

Het idee van de RPG Forum is als volgt:

Starshine Academy is een school die in het universum van Kovomaka afspeeld. Dit is een school die eeuwen oud is en leerlingen van alle zeven planten ontvangt. Elke van de zeven planeten heeft zijn eigen magische kracht.

 

Je bespeelt over het algemeen een leerling die naar Starshine Academy komt, je bent tussen de 12 en de 18 jaar die lessen volgt en zijn eigen sociale leven heeft. Ook heb je de optie om een wat hogere rang te behalen en leraar, stagaire of een legendarische magician te worden.

Als je aankomt op de forum kom je terecht op een mooie lay-out en het ziet er allemaal magisch uit. De kleur blauw zorgt ervoor dat je rust hebt voor je ogen wat best wel fijn is, sommige rpg forums hebben de neiging om de lay-out donker te maken en dat kan heel vervelend zijn.

Er zijn veel verschillende ruimtes waar je kunt posten en waar je personage kan rond hangen, dit geeft je veel keuze mogelijkheid wat belangrijk is…al is de mogelijkheid soms irritant want dan weet je juist niet waar je heen wilt.

Over het algemeen is het een goed forum met een goed bedacht plot waar je veel mee kunt.

Wat mij wel is opgevallen is dat er zekere minpunten zijn die ik hieronder wel ga opnoemen, let er wel op dat dit mijn mening is en iets wat mij opvalt het is aan jou of je ze gelooft of niet.

Doordat de RPG zo lang al bestaat is er een bepaalde ‘populaire’ groepje dat heel belangrijk is, soms nog belangrijker dan de gewone leden wat mij zeer teleurstelt.

Terugkomend op de ‘populaire’ leden is het nadeel dat als je als een nieuw persoon komt er een heel klein kans is dat mensen op je reageren omdat ze je niet echt kennen. Vooral als je net begint met schrijven heb je zo een kans.

Nu iets over de opbouw van de forum, persoonlijk vind ik het erg ongeordend, dit was in het begin bij mij niet eens een minpunt maar toen ik informatie ging opzoeken over hoe oud je leerling moest zijn…toen had ik zo iets van..oh wow.. dit is toch best wel onduidelijk. Er staan heel veel oude informatie topics en het informatie die al aan de oude kant is.

Een voorbeeld is dat de leeftijden bij de algemene regels zijn wat in mijn ogen aan de verwarrende kant is omdat daar de regels staan over wat je wel en niet mag doen bij het schrijven enzo en dat het in zoals ik eerder zij in mijn ogen beter was geweest als het bij de uitleg van de klassen stond.

De beheerders betrekt persoonlijke omstandigheden bij het oordelen van bepaalde zaken op het forum wat in mijn mening niet meer objectief te noemen is. Je kunt ook verwachten dat als je problemen hebt gehad of krijgt met de ‘populaire’ mensen de beheerders hun zullen voortrekken en jou niet.

 

Ik denk dat dit wel zo een beetje alles is wat ik er over heb te zeggen. Als je de minpunten opzij schuift is het een goede rpg forum waar je je kunt uitleven als je iets bekend bent, dit doe je door middel van veel bij de lessen aanwezig te zijn en je karakter vaker in de schijnwerpers te zetten.

In totaal geef ik Starshine Academy 2 sterren uit de 5. Mijn mening wordt erg beïnvloed doordat ik het een niet al te beginners vriendelijke forum vind. Onderaan kun je de link vinden naar de RPG

blog_shape
comma_first
Insert Text HERE..

Leave a Comment

shape
JustAna